To tłumaczenie udostępniamy dla wygody. Wiążące wersje tego dokumentu to teksty w języku angielskim i tureckim: English · Türkçe
Możesz złożyć wniosek o usunięcie utworzonego przez siebie konta lub swoich danych osobowych w grach, aplikacjach i usługach cyfrowych udostępnianych przez Ntroy Development Studios.
1. O usunięcie jakich danych możesz wnioskować?
Możesz wnioskować o usunięcie następujących danych:
- Konto użytkownika
- Informacje profilowe
- Dane kontaktowe
- Dane konta w grze
- Dane połączenia z logowaniem społecznościowym (na przykład Twój identyfikator użytkownika Facebooka)
- Zgłoszenia do wsparcia
- Zgody marketingowe
- Dane osobowe związane z korzystaniem z aplikacji
- Dane dotyczące pomiaru reklam i analityki
Niektóre dane są przechowywane przez okresy wskazane w sekcji 6 w celu wypełnienia obowiązków prawnych, prowadzenia dokumentacji płatności, zapewnienia bezpieczeństwa, rozstrzygania sporów oraz zachowania integralności gry.
2. Jak złożyć wniosek o usunięcie danych?
Wniosek możesz złożyć w jeden z następujących sposobów:
E-mail: [email protected]
Temat wiadomości: Wniosek o usunięcie danych
W wiadomości prosimy o podanie następujących informacji:
- Imię i nazwisko
- Zarejestrowany adres e-mail
- Nazwa użytkownika lub identyfikator gracza
- Nazwa odpowiedniego produktu lub gry
- Rodzaj danych, które mają zostać usunięte
- Opis wniosku
3. Usuwanie w aplikacji
Jeśli dana aplikacja posiada funkcję usuwania konta, możesz usunąć konto z tego menu:
Opcja „Usuń konto” na ekranie ustawień aplikacji (dokładna ścieżka menu może różnić się w zależności od produktu).
W niektórych produktach ta opcja może być jeszcze niedostępna. Jeśli jest niedostępna, możesz złożyć wniosek przez e-mail.
W Basketball Mates użyj Ustawienia → Usuń konto. Gdy usuniesz konto w aplikacji, zostaje ono zamknięte: zostajesz wylogowany i nie możesz się już na nie zalogować. Twoje dane dotyczące pomiaru reklam zostają usunięte; jeśli z Twoim logowaniem nie jest powiązany żaden inny aktywny profil w grze, usuwany jest także kontaktowy adres e-mail otrzymany od dostawcy logowania (Facebook, Google lub Apple), a jeśli korzystałeś z Zaloguj się przez Apple, zwracamy się do Apple o cofnięcie autoryzacji Zaloguj się przez Apple, którą nadałeś aplikacji. Sam rekord zamkniętego konta nie jest usuwany: ponieważ historia meczów, drużyny, ligi i ekonomia w grze są powiązane z rekordami innych graczy, Twoje zapisy rozgrywki, nick w grze oraz identyfikator logowania są przechowywane w celu zachowania integralności gry przez okresy wskazane w sekcji 6. Szczegóły znajdziesz w sekcji 7.1 naszej Polityki prywatności.
4. Jeśli logowałeś się przez Facebook
Dane, które uzyskujemy za pośrednictwem logowania przez Facebook — Twój identyfikator użytkownika Facebooka, imię i nazwisko, zdjęcie profilowe oraz adres e-mail, jeśli go podałeś — są przechowywane razem z Twoim kontem w grze.
4.1 Usuwanie połączenia z Facebookiem
Na Facebooku możesz usunąć naszą aplikację w sekcji Ustawienia > Aplikacje i witryny. Uniemożliwi to logowanie się przez Facebook, ale nie usuwa Twojego konta w grze ani danych z gry.
4.2 Usuwanie danych
Aby usunąć konto, wykonaj krok usunięcia konta w aplikacji lub skorzystaj ze ścieżki e-mailowej opisanej w sekcji 2 powyżej. Po usunięciu konta w aplikacji adres e-mail uzyskany z Facebooka zostaje usunięty, jeśli z Twoim kontem nie jest powiązany żaden inny aktywny profil w grze; Twój identyfikator użytkownika Facebooka pozostaje jednak częścią zamkniętego konta w grze przez cały okres świadczenia usługi gry. Dodatkowo możesz zażądać przez e-mail usunięcia innych danych uzyskanych z Facebooka; Twój wniosek zostanie rozpatrzony zgodnie z obowiązującymi przepisami.
5. Czas rozpatrywania
Wnioski są rozpatrywane i realizowane w terminie przewidzianym przez obowiązujące przepisy, po zakończeniu weryfikacji tożsamości.
6. Dane, których może nie dać się usunąć
Następujące dane mogą być przechowywane po usunięciu Twojego konta:
- Dokumentacja płatności, zakupów i faktur — przez okres wymagany obowiązującymi przepisami podatkowymi i handlowymi, do 10 lat
- Dokumentacja objęta obowiązkami prawnymi — przez okres wymagany obowiązującymi przepisami
- Zapisy dotyczące bezpieczeństwa, przeciwdziałania oszustwom i cheatowaniu (w tym logi IP) — 2 lata
- Informacje niezbędne do rozstrzygania sporów — przez okres niezbędny do rozstrzygnięcia sporu
- Zanonimizowane dane statystyczne
- Zapisy rozgrywki (historia meczów, drużyny, ligi, ekonomia w grze) oraz Twój nick i awatar w grze — przez cały okres świadczenia usługi gry, ponieważ odwołują się do nich rekordy innych graczy
- Identyfikator logowania powiązany z zamkniętym kontem (Twój identyfikator użytkownika Apple, Google lub Facebooka) — przez cały okres świadczenia usługi gry, jako część rekordu zamkniętego konta